Canon har puttet lyset ind i objektivet

Canon i et helt nyt lys

Canon er klar med verdens første autofokusobjektiv med integreret makrolys samt en ny flash i Speedlite-serien.

11. maj 2016

Canon har netop lanceret verdens første objektiv med autofokus og integreret makrolys. Objektivet EF-M 28mm F3.5 Macro IS STM er beregnet til Canons EOS M-serie og skulle give en mindste fokuseringsafstand på blot 13 mm.

Lyset i fronten af objektivet fungerer i princippet på samme måde som en ringflash.

Det kompakte objektiv på blot 130 gram er desuden verdens letteste makroobjektiv til et spejlløst kamera.

Det er muligt at vælge mellem 1.0x forstørrelse og 1.2x i Super Macro-indstilling – og selv om kameraet er blot 13 mm fra motivet, er skulle det takket være billedstabilisering og den integrerede lysfunktion i objektivet være muligt at fotografere håndholdt uden rystelser. Prisen er 2870 kroner.

Ny flash til Canon

Canon er også klar med en ny flash i Speedlite-serien, Speedlite 600EX II-RT.

Canon lover, at den har en forbedret kapacitet på op til 50 procent i forhold til forgængeren, når der fotograferes kontinuerligt, mens forbedringen skulle være på hele 100 procent sammen med den nye, eksterne batteripakke CP-E4N. Desuden er flashen beskyttet mod overophedning.

Ledetallet er 60 ved ISO 100, hvilket skal sikre et godt arbejdsområde, og flashen kan benyttes ved brændvidder fra 20 mm til 200 mm. samt helt ned til 14 mm ved hjælp af en indbygget adapter. Blitzen koster 5750 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...