ISHU tørklæde

Med dette tørklæde kan du ikke fotograferes

Kendisser elsker den indiske designer Saif Siddiquis nye kreation - et lækkert tørklæde, som gør, at den der bærer det, ikke kan fotograferes.

4. juli 2016

Skuespillere, sangere og sportsstjerner bliver hver eneste dag fotograferet i mere elle mindre flatterende situationer - mange gange uden de selv ønsker det. Nøjagtig ligesom dig, når der dukker fjollede billeder op på Facebook fra nattens lidt for fugtige personalefest.

Men nu er hjælpen nær. Den indiske designer Saif Siddiqui har nemlig designet tørklædet The ISHU, som snyder kameraet og gør det umuligt at tage billeder af den, der bærer tørklædet. Både med mobilkamera, videokamera og almindelige kameraer.

I hvert fald hvis fotografen bruger flash.

Paris Hilton ISHU Scarf

Paris Hilton, Foto: theishu.com

Swedish House Mafia ISHU Scart

Ingrosso DJ Swedish House Mafia, Foto: theishu.com

Fodboldspiller Jérôme Boateng, Foto: theishu.com

Reflekseffekt i stoffet

Ideen til tørklædet fik Saif Siddiqui tilbage i 2009, hvor en refleks på en cykel i baggrunden ødelagde et festligt billede af en gruppe venner.

Han har derfor skabt The ISHU tørklædet, som har indvævet en slags kraftige, mikroskopiske reflekskrystaller i stoffet, som reflekterer flashlyset og snyder kameraets lysmåler.

Senest har han også lanceret et mobilcover med samme effekt.

via GIPHY

“Hovedformålet er at gøre folk opmærksomme på, hvor vigtigt privatlivet egentlig er. Alle har et "brand" på nettet, og med The ISHU tørklædet får folk igen kontrollen over deres privatliv," siger Siddiqui til BuzzFeed.

Hollywood har allerede taget godt imod det nye tørklæde, og Siddiqui har nu planer om at kaste sig over sit eget hjemlands filmindustri, Bollywood.

Det er dog ikke helt gratis at blive usynlig. Den billigste version af tørklædet koster 289£ eller godt 2600 danske kroner.

Læs mere og køb tørklædet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...