Redaktionen anbefaler: 10 fotobøger du bare må eje

Fotobøger er gode gaver - også til dig selv. De kan nemlig både inspirere dig til at gå nye veje med dit fotografi, og så fortæller de ofte en god historie. Se nogle af vores yndlings lige her.

14. maj 2019 af Jeppe Vestergaard Jensen

Når du har en god fotobog på kaffebordet, så kan den med garanti starte en god samtale med gæsterne eller i familien. Derudover er det som fotoentusiast ofte også inspirerende at dykke ned i dygtige fotografers arbejde. 

Vi har fundet 10 gode fotobøger, der med garanti både inspirerer og sætter samtalen igang. Der er noget til enhver smag. 

1. Unsettled City

En serie af slørede og meget stemningsfulde billeder ramte i februar 2019 hylderne. Det lille fotobogsforlag Disko Bay udgav nemlig fotografen M.H. Frøslevs fotobog, Unsettled City.

Billederne er skudt i Sankt Petersborg og Moskva gennem de seneste ti år. Se blandt andet pletskud af intime møder og gadeslåskampe i det i alt 95 billeder i bogen. Køb den her.

> Vil du også blive endnu bedre til sort-hvid fotografi? Blev klogere her

Disko Bay Unsettled City

Igennem 95 kontrastede monokromer og støvede farvebilleder udfolder bogen natten som motiv i M. H. Frøslevs fotobog Unsetteled City. 

© Disko Bay

2. A Wild Life

Han er en af de mest legendariske af alle National Geographics fotografer, og han har ofte været i livsfare på sine fotoopgaver. Nu har han udgivet en samling af sine værker i bogen A Wild Life. 

Michael "Nick" Nichols billeder fra fire årtiers arbejde er blevet samlet i en biografi, der for nylig er udkommet. Her kan du se alle de utrolige billeder, han har taget i sin lange karriere.

Du kan læse vores interview med Michael "Nick" Nichols om de fantastiske oplevelser og se nogle af hans flotte billeder i Digital FOTO nummer 10/2019, der udkommer i juni.

> Køb bogen her

Lige nu kan du blive abonnent på Digital FOTO og få kursusbogen Photoshopskolen. Du får to numre af Digital FOTO + kursusbogen for kun 59,50 kroner. 

3. Ultima Thule

Kom tæt på den sidste generation af mennesker, der jager store havdyr på isen ved Thule. 

Fotografen bag er Henrik Saxgren, der gennem seks måneder i Thule-regionen har fotograferet livet i regionen.

> Køb bogen her.

4. Smithsonian Rock and Roll: Live and unseen

En hvirvelvind af en rejse gennem rockmusikken og dens afarter med vilde og højtråbende billeder af blandt andre Chuck Berry, Jimi Hendrix og Janis Joplin. Køb den her.

Forside af Smithsonian rock and roll-bog
Rockmusikkens historie

Smithsonian har samlet et væld af vilde og fantastiske billeder fra de vigtigste rockmusikere gennem tiden.

© Bill Bentley

5. Skin Close

Magnus Cederlund har udgivet en helt særlig bog, der har gjort stort indtryk på anmelderne i Danmark. Portrætterne i fotobogen er taget i perioden 1996 til 2016.

Svenske Magnus Cederlund har i perioden arbejdet som frivillig blandt hjemløse. Efter en endt periode et sted er han efterfølgende vendt tilbage igen senere. 

Det er der kommet en lang række meget stærke billeder ud af. Køb den her.

> Vil du også blive mester i portrætfoto? Læs mere om det gode portræt her

6. Endangered

Med store, enestående billeder i flotte farver og bedste kvalitet viser Tim Flach verdens uddøende dyrearter. Køb bogen her.

Læs vores interview med Tim Flach i Digital FOTO nummer 7/2019 i appen Wype. Læs mere om appen Wype her.

Tim Flach endangered
Helt alene

I Tim Flachs fantastiske billeder af truede dyrearter finder vi både grupper af dyr og enkelte individer – allesammen fortæller en historie om noget, der er ved at forsvinde.

© Tim Flach

7. Eddie Adams: Bigger than the frame

Den Pulitzer-vindene fotograf Eddie Adams’ livsværk er samlet i denne bog, hvor vi bevæger os fra amerikansk fodbold i 1950’erne over stammefolk i Papua Ny Guinea i 1980’erne for at ende i nogle af Adam’s kendte portrætter.

> Køb bogen her (vær opmærksom på eventuel told).

Bigger than the frame
Bigger than the frame

Bigger than the frame er fotografen Eddie Adams' livsværk.

© Eddie Adams

8. Alle er kommet: portraits & parties 1983-2013

Fotografen Sigrún Guðbrandsdóttir udgav i 2013 denne særlige fotobog. 

Bogen indeholder portrætter af kendte mennesker fra den danske musik-, film-. litteratur- og kunstscene gennem 30 år - og af alle dem, der var der og festede med

> Køb den her.

9. Unseen: Unpublished Black History from the New York Times Photo Archives

Denne bemærkelsesværdige samling af fotos fra New York Times, som aldrig før er udgivet, giver et modigt og jordnært billede af livet for afroamerikanere under borgerrettighedsbevægelsen i 1960’erne.

> Køb den her (vær opmærksom på eventuel told).

Unseen: Unpublished Black History from the New York Times Photo Archives
Unseen

New York Times står bag bogen her om afroamerikaneres rettigheder i 1960'erne.

© New York Times

10. Microsculpture: Portrait of Insects

Aldrig før har man set så mange smukke detaljer og fine nuancer af insekter som i Levon Biss’ samarbejde med Oxford Museum of Natural History, hvor alverdens småkravl blæses op i store formater med skarphed hele vejen rundt.

> Køb den her.

Microsculpture af Levon Biss
Microsculpture

Britiske Levon Biss har fotograferet vilde makrobilleder af insekter i denne flotte fotobog. 

© Levon Biss

Lav din egen fotobog med CEWE

Er du blevet inspireret af alle de flotte fotobøger? 

Som abonnent på Digital FOTO får du hele 25% rabat på fotobøger hos CEWE. Det er en nem og kreativ måde at gemme dine pletskud og ikke mindst vise dem frem til andre. 

En fotobog fra ferien eller festen er også en fantastisk gave til dem, du holder af.

Sådan får du rabat hos CEWE

Fordelszonen får du din personlige værdikode med 25 procent, og så er du klar til at lave bøger og plakater med dine bedste skud.

Er du ikke abonnent endnu? Du kan blive abonnent på Digital FOTO og få adgang til dine mange abonnementsfordele for helt ned til 29 kr. Se de mange gode tilbud lige her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...