Nyt flagskib fra Olympus

Med lanceringen af det nye OM-D EM1 vender Olympus for alvor spejlrefleks ryggen. Det nye systemkamera afløser spejlreflekskameraet E-5 og kombinerer Four Thirds og Micro Four Thirds.

For tre år siden lancerede Olympus E-5, der er producentens topmodel når det gælder spejlrefleks. Siden har Olympus koncentreret sig om Micro Four Thirds, og der har været meget stille, når det gælder traditionel spejlrefleks. Mange har derfor tvivlet på, om Olympus overhovedet ville fortsætte produktionen af spejlrefleks og udelukkende satse på Micro Four Thirds. Nu er svaret kommet – og det hedder OM-D E-M1.

Det nye kamera trumfer OM-D-forgængeren med ny DUAL Fast AF, en af verdens hurtigste autofokussystemer, der nu klarer både sekvensoptagelser og almindelige fotos. Det nye autofokussystem af hybridtypen virker med objektiver fra både Micro Four Thirds og Four Thirds, og gør det muligt at skifte mellem fasedetektion og kontrastbaseret autofokus. Der er 37 fokuspunkter, uanset hvilket system man bruger. Brug af Four Thirds-objektiver kræver dog en adapter.

Kameraet er udstyret med en ny billedchip på 16,0 mio pixels og syvende generation af Olympus stærke TruePic billedprocessor. Der er en nyudviklet ekstra stor elektronisk søger med en opløsning på 2,36 mio. punkter og en forstørrelsesgrad på 1,48x, der svarer til, hvad man ser hos full-frame kameraer. Samtidig har kameraet samme billedstabilisering, der arbejder i fem akser, som også findes i OM-D E-M5.

Designmæssigt er der nu mere længde en bredde, og kameraet har derfor også fået et håndgreb. ISO, der går til ISO 25.600, er forbedret på de høje værdier, så der skulle være mindre grad af farvetab. E-M1 er modstandsdygtig overfor både støv og regndråber. En eventual hård vinter er heller intet problem, da det klarer ned til ti graders frost.

E-M1 understøtter wi-fi, og det er muligt at bruge sin smartphone til at udløse kameraet på både automatiske og manuelle funktioner. Som noget helt unikt, kan man skyde trådløst, når kameraet er sat til Live Bulb. OM-D EM1 koster 11.180 kroner, hvis man køber huset alene. Køber man kameraet med det nye kit-objektiv M. ZUIKU DIGITAL 12-40mm F2.8 koster det omkring 16.400 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...