Panasonic Lumix G9

Panasonic Lumix G9 er Panasonics mest avancerede stillbillede-kamera til dato.

© Panasonic

Panasonic Lumix G9 - klassens hurtigste kamera lige nu

Digital FOTO har som nogle af de første fået lov at prøve det nye Panasonic Lumix G9, der er verdens hurtigste Micro Four Thirds-kamera.

8. november 2017 af Kathrine Anker

Panasonics topmodel Lumix GH5 får nu selskab af det lynhurtige Panasonic Lumix G9 med en sensor på 20.3 milloner pixels og mulighed for kontinuerlig optagelse med 60 billeder per sekund. 

Panasonic G9 er tiltænkt professionelle naturfotografer, og skal være stillbilledernes konge ved siden af det mere videofokuserede Panasonic Lumix GH5. 

Ifølge producenten selv har Panasonic Lumix G9 den hidtil bedste billedkvalitet fra et Lumix-kamera. 

> Kom helt tæt på forgængeren Panasonic Lumix G5 i Fordelszonen. 

Panasonic Lumix G9 set oppefra

Panasonic Lumix G9 er lavet til professionelt brug, og har fået et statusdisplay på toppen ligesom på professionelle spejlreflekskameraer.

© Panasonic

Vores første indtryk af Panasonic Lumix G9

Vi har prøvet det nye Panasonic Lumix G9 til kameraets lancering i Portugal forleden, og vi var særligt imponerede over dets fokushastighed. 

Det kan tage så lidt som 0.04 sekunder for Panasonic Lumix G9 at fokusere, hvilket gør kameraet til det hurtigste kamera i Micro Four Thirds-klassen.

Panasonic Lumix G9 fokushastighed følgefokus

Panasonic Lumix G9 er perfekt til actionbilleder, hvor den imponerende fokushastighed kombineret med følgefokus hjælper dig til knivskarpe billeder. 

© Kathrine Anker

Med fokusindstillingen Tracking kunne vi uden problemer følge både løbende hunde og surfere med høj kontinuerlig optagelseshastighed, uden at miste fokus.

Hvis du vil se, hvilke andre systemkameraer, som imponerer på hastigheden, kan du læse med her. 

Panasonic Lumix G9 systemkamera

Det var ingen sag at få surferen i fokus med Panasonic Lumix G9, da vi prøvede det på stranden i Portugal forleden.

© Kathrine Anker

Panasonic Lumix G9 kan skyde med helt op til 20 billeder per sekund og kommer op på 60, hvis fokus forbliver på samme punkt i stedet for at følge motivet. 

Panasonic Lumix G9 ansigtsfokus

Fokus kan indstilles til at følge ansigter i bevægelse. Funktionen fungerer fint, og fokus bliver ikke distraheret af andre forgrundselementer, som fx planten på billedet.

© Kathrine Anker

Billeder på 80 millioner pixels

Panasonic Lumix G9 er blevet udstyret med en indstilling til høj opløsning, der kan give billeder på 80 milloner pixels ved at kombinere otte skud, hvor sensoren har rykket sig en smule mellem hver optagelse.

Det kan være en fordel for landskabfotografer, men skal gøres på stativ for at undgå rystelser mellem optagelserne. 

Vi venter med at vurdere funktionen, til vi har haft lejlighed til at lave en grundig test af kameraet, som du kan læse i Gearguiden. 

Mens du venter kan du tjekke testen af forgængeren Lumix GH5 ud her.

Panasonic Lumix G9

Panasonic Lumix G9 er et elegant systemkamera her fotograferet uden objektiv. 

© Panasonic

Lumix G9 vs Lumix GH5: 6K-billeder og billedstabilisering

Ligesom Panasonic Lumix GH5 har Panasonic Lumix G9 fået en 6K-foto-funktion, hvor du kan trække stillbilleder på 18 millioner pixels ud af et videoklip med 30 billeder per sekund, og en 4K-version, hvor der skydes med 60 billeder per sekund. 

Der skulle være mindre støj på billeder trukket fra 6K- og 4K-optagelser med G9 end med GH5, takket være kameraets forbedrede Venus-motor.

Den femaksede billedstabilisering, vi også har set i Panasonic Lumix GH5, er blevet forbedret, så Panasonic Lumix G9 give hele 6,5 trin ekstra – halvandet trin mere end GH5. 

Det betyder, at du kan få skarpe fotos på lukkertider omkring 1/25 sekund, hvor du normalt skulle bruge 1/2000 sekund uden billedstabilisering. 

Læs også: Spar penge på uoriginale objektiver

Nyt 200 mm objektiv fra Leica

Sammen med Lumix G9 har Panasonic lanceret et nyt Leica-teleobjektiv på 200 mm, der på Micro Four Thirds svarer til en brændvidde på 400 mm.

Leice DG ELMARIT 200 mm F2.8 Power O.I.S er udstyret med O.I.S-billedstabilisering, og er beregnet til at kunne bruges håndholdt til natur- og sportsfotografi. 

Der medfølger en telekonverter, som kan udvide brændvidden så den svarer til 560 mm. Kombinationen af kamerahusets billedstabilisering og stabiliseringen i objektivet betyder, at kamera og objektiv kan kompensere for større rystelser end sædvanligt.

Den vejledende pris for objektivet er 24.999 kroner, og det kan købes fra slutningen af december.

For nylig blev der lanceret en række objektiver, som du også kan få glæde af med det nye kamera.

Du kan også tjekke vores stor objektivguide ud i Fordelszonen. 

Panasonic Lumix G9 pris:

Prisen på Panasonic Lumix G9 er sat til 14.999 kroner for huset, og 19.999 med et 12-60 mm Leica-objektiv.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...